Het is belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd zingen. Daarom is het zo fijn dat er zoveel goede kinderkoren zijn! Het kiezen van originele, toffe muziek is een niet te miskennen onderdeel van het werk van de vele kinderkoordirigenten. In deze nieuwsbrief reiken we graag een aantal nieuwe uitgaven voor kinderkoor aan, waar iedere dirigent zeker en vast wat geschikts in zal vinden. En de meeste van deze liedjes zijn ook ideaal voor in de klas!

Hoofd vol liedjes – Charline Speckstadt

Sinds enige tijd geven we bij Euprint nieuwe kinderliedjes uit van Charline Speckstadt. Zij combineert haar opleiding aan het Brussels Conservatorium met haar tonnen ervaring in het zingen met kinderen als muzieklerares, en deelt deze ervaring graag door middel van haar gepubliceerde liedjes.
Hoofd vol liedjes is een verzameling van 25 nieuwe liedjes die zowel bruikbaar zijn binnen de 2e graad van het DKO (groepsmusiceren) als in de 2e en 3e graad van het basisonderwijs, waar de onderwerpen van de liedjes mooi aansluiten bij de lessen Wereldoriëntatie. De kinderen zullen er ongetwijfeld veel plezier aan beleven!

Een fruitig liedje – Charline Speckstadt

De liedbundel Fruitig Liedje is iets omvangrijker en bevat maar liefst 40 liedjes. Bij 30 van de 40 werden ook lessuggesties geschreven om de drempel voor leerkrachten nog lager te maken. De bundel is bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar en perfect te gebruiken in het basisonderwijs of in de 1e graad en de eerste twee jaren van de 2e graad van het DKO. Ook deze bundel bevat tal van fantasievolle liedjes, en liedjes die uit het dagelijks leven gegrepen zijn. Zo zullen ze de zingende kinderen heel direct aanspreken en nog lange tijd een hit blijven in iedere klas!

Filemon, de musical

De première van de musical Filemon, het lelijke eendje moest helaas uitgesteld worden door de Corona-pandemie, maar de uitgave van het script en de partituren kan gelukkig wel doorgaan. De musical is gebaseerd op het overbekende sprookje van het lelijke eendje, en bevat een knap script met nieuw geschreven teksten en nieuwe, toffe liedjes.

Verloren sokken – Stéphane Vande Ginste

Ook componist Stéphane Vande Ginste is nieuw bij Euprint. Hij vond inspiratie in de teksten van kleuterjuf en auteur Floortje De Backer voor de bundel Verloren sokken, met als eindresultaat een bundel van 15 kinderliedjes over alledaagse onderwerpen, over familie, en heel af en toe ook over monsters en draken.

Laatste nieuws